Statistici

evolutia gradului de tranzactionare pe card
In numai 15 ani, in perioada 2000-2015, numarul de tranzactii pe card a crescut de la 10 mil. la aproape 500 mil. Si mai important este faptul ca 2015 este primul an in care numarul de plati la comercianti depaseste numarul tranzactiilor de retragere.
Din grafic se observa ca in timp ce tranzactiile de retrageri inregistreaza o plafonare, numarul de plati la comercianti are o crestere exponentiala incepand cu 2007.  Reducerea comisioanelor de interchange incepand cu decembrie 2015, la 0,2% pe cardurile de debit si 0,3% la cardurile de credit, va incuraja si mai mult comerciantii sa accepte cardul la plata, mai ales in mediul online, iar aceasta se va vedea intr-un nou salt al gradului de tranzactionare. 

Pentru anul 2016, pe fondul cesterii interesului pentru tranzactionarea pe cardurile contactless, am putea asista la atingerea pragului de 600 mil. tranzactii iar volumele rulate pe card se vor situa in jurul a 200 mld. lei.
Castigatorii introducerii cardurilor
Dupa 20 de ani de la emiterea primelor carduri, cine a avut cel mai mult de câștigat de pe urma introducerii acestor instrumente de plata?
Castigatorii introducerii cardurilor
Dupa 20 de ani de la emiterea primelor carduri, cine a avut cel mai mult de câștigat de pe urma introducerii acestor instrumente de plata?
bancile – pentru ca prin card au atras clientela care a permis ulterior dezvoltarea pietei de retail 19 (26%)
26% Complete
comercianții – pentru ca și-au maximizat vanzarile in urma acceptarii la plata a cardurilor 12 (16%)
16% Complete
populația – pentru ca prin card a avut acces la un cont bancar, overdraft la salariu și linie de credit, facilitati de plata în rate, inclusiv în mediul online 42 (58%)
58% Complete
Proiect sustinut de