Noutati

20 de ani de la anuntul privind lansarea primei retele de ATM-uri

In februarie 1996, BCR anunta lansarea primei retele de automate bancare. La acel moment, reteaua se limita doar la nivelul Bucurestiului unde erau operationale 15 ATM-uri, toate instalate la sediile bancii.
In presa vremii se facea precizarea ca “banca are intentia de a extinde serviciile oferite si într-un al doilea mare oras al tarii, nu înainte de a testa functionarea si impactul asupra clientilor”. ATM-urile acceptau toate tipurile de carduri VISA si Europay.

Banca a continuat sa investeasca in dezvoltarea retelei astfel ca in noiembrie 2005 anunta ca devenit prima banca din Romania care are un parc de peste 1000 de terminale. Reteaua avea sa fie dublata in urmatorii cinci ani, ajungand la un maxim de 2250 terminale in decembrie 2010. Maximul a fost atins in noembrie 2012 – aproximativ 2500 de ATM-uri. In prezent (30 iunie 2016), banca dispune de 2001 ATM-uri, dintre care 861 sunt instalate la sediile bancii iar restul in diverse alte locatii.
Castigatorii introducerii cardurilor
Dupa 20 de ani de la emiterea primelor carduri, cine a avut cel mai mult de câștigat de pe urma introducerii acestor instrumente de plata?
Castigatorii introducerii cardurilor
Dupa 20 de ani de la emiterea primelor carduri, cine a avut cel mai mult de câștigat de pe urma introducerii acestor instrumente de plata?
bancile – pentru ca prin card au atras clientela care a permis ulterior dezvoltarea pietei de retail 19 (26%)
26% Complete
comercianții – pentru ca și-au maximizat vanzarile in urma acceptarii la plata a cardurilor 12 (16%)
16% Complete
populația – pentru ca prin card a avut acces la un cont bancar, overdraft la salariu și linie de credit, facilitati de plata în rate, inclusiv în mediul online 42 (58%)
58% Complete
Proiect sustinut de