Echipa

membrii echipei de proiect
Vintila Mihailescu
sociolog si antropolog, profesor universitar doctor
Vintila Mihailescu (foto) este profesor universitar doctor si seful Catedrei de Sociologie a Facultatii de stiinte Politice, scoala Nationala de Studii Politice si Administrative. iIn 1993 obtine titlul de Doctor in Psihologie, cu teza „Ungureni si pamanteni. O analiza etnopsihologica”.

Cursuri sustinute la SNSPA: Introducere in antropologie, Sociologia familiei, Ancheta sociala II, Antropologie politica, Istoria ideilor antropologice, Seminar de cercetare, Comunitati sociale. Domeniile sale de specializare sunt: etnopsihologie, identitate si etnicitate, studiul comunitatilor. Este director al revistei „Societatea reala”, revista-forum destinata studentilor, masteranzilor si doctoranzilor.

In 1990 a initiat organizarea Societatii de Antropologie Culturala din Romania (SACR), al carei presedinte a fost intre 1994 si 2000. A desfasurat o intensa activitate de cercetare la Centrul de Cercetari Antropologice al Academiei Romane. intre 1992 si 2000 a fost membru al Société des Européanistes, cu functia de secretar pentru Europa de Est.

In perioada 1997-1999 a fost directorul “Observatorului Bucuresti” in cadrul programului PHARE de Dezvoltare rurala.
Din 1998 este colaborator permanent la revista Dilema (Veche), unde detine rubrica „Socio-hai-hui”. Incepand cu acelasi an si pana in 2000 a fost editor sef al “Yearbook of the Romanian Society of Cultural Anthropology”.

Membru in consiliul stiintific/director al: Center for the Study of Balkan Society and Culture (Graz), Ethnobarometer (Rome/Amsterdam), International Association of South-east European Anthropology (Londra) si South-east European Academic League (Sofia).

A avut numeroase burse de studii la Mission du Patrimoine Ethnologique. A fost visiting professor la multe universitati si centre de studii avansate din Franta, Elvetia, Germania, Belgia, Canada, Ungaria si Bulgaria.

A fost directorul general al Muzeului taranului Roman din Bucuresti intre 2005 – 2011.

In 2006 a fost decorat de Presedintele Romaniei pentru serviciile aduse culturii romane.

Dintre lucrarile sale mentionam: Fascinatia diferentei (1999), Socio hai-hui. O alta sociologie a tranzitiei (2000), Paysans de l’histoire (coautor, 1992),Svakodnevica nije vise ono sti je bila (Belgrad, 2002), Vecini si Vecinatati in Transilvania (coord., 2002), Socio-hai-hui prin Arhipelagul Romania (2006),Antropologie. Cinci introduceri (2006), Antropologie. Cinci introduceri (2007),Etnografii urbane. Cotidianul vazut de aproape (coord., 2009), Sfarsitul jocului. Romania celor 20 de ani (2010), Scutecele natiunii si hainele imparatului. Note de antropologie publica (2013). Povestea Maidanezului Leutu“(2013), Fascinatia diferentei. Anii de ucenicie ai unui antropolog (2014).
Castigatorii introducerii cardurilor
Dupa 20 de ani de la emiterea primelor carduri, cine a avut cel mai mult de câștigat de pe urma introducerii acestor instrumente de plata?
Castigatorii introducerii cardurilor
Dupa 20 de ani de la emiterea primelor carduri, cine a avut cel mai mult de câștigat de pe urma introducerii acestor instrumente de plata?
bancile – pentru ca prin card au atras clientela care a permis ulterior dezvoltarea pietei de retail 19 (26%)
26% Complete
comercianții – pentru ca și-au maximizat vanzarile in urma acceptarii la plata a cardurilor 12 (16%)
16% Complete
populația – pentru ca prin card a avut acces la un cont bancar, overdraft la salariu și linie de credit, facilitati de plata în rate, inclusiv în mediul online 42 (58%)
58% Complete
Proiect sustinut de