Echipa

membrii echipei de proiect
Sergiu Cone
jurnalist si analist de piata cu o experienta de 20 de ani pe zona platilor electronice
Absolvent de ASE, in 1995, Facultatea Finante-Banci, Sergiu s-a apucat de gazetarie la sugestia profesorilor, in urma examenelor scrise. Asa ca inca din anul IV de facultate a inceput sa scrie la "Economistul" - organul de presa al Asociatiei Economistilor. Aici a scos si primul numar al revistei eBanks.

In 1995 s-a alaturat - chiar de la primul numar - echipei de la Revista Piata Financiara, unde a lucrat pana in 2000 ca sef sectie banking, alaturi de un foarte fin analist macroeconomic, regretatul Florin Petria. Aici a pus bazele primelor suplimente din presa romaneasca dedicate platilor electronice, in general, si cardurilor in special.

In 2000, se retrage din presa scrisa, pe suport hartie, nu insa inainte de a castiga marele premiu pentru jurnalism economic acordat de catre Clubul Roman de Presa, la prima editie a concursului "Jurnalistul Anului", care in componenta juriului il avea pe regretatul academician si economist de mare anvergura profesionala, Constantin Ionete.

Dupa acest moment, devine antreprenor pe zona de media online si consultanta pe segmentul platilor electronice, si incepe o poveste frumoasa cu o serie de realizari profesionale, toate in premiera pentru piata romaneasca:

. in 2001 a dezvoltat primul portal care oferea date ce permitea analiza comparativa de produse, evident, pe carduri - platforma este operationala si astazi (www.nocash.info.ro), fiind in continuare singura care promoveaza si monitorizeaza exclusiv industria platilor electronice;

. in 2002 a organizat ExpoInvest, primul targ financiar cu vanzare, anticipand explozia retail-ului care avea sa se intample in anii imediat urmatori - la Romexpo, a convins 12 banci sa vina sa se intalneasca cu vizitatorii pentru a-si expune oferta de produse si servicii. Pana atunci era de neconceput ca bancile sa "coboare" din turnul lor de fildes, clientul venea singur la banca in urma unei reclame/nevoi.

. in 2005 a publicat primele rapoarte anuale ale pietei cardurilor din Romania;

. in 2005 semneaza cu Raiffeisen Bank unul dintre primele acorduri pentru externalizarea procesului de vanzare/evaluare a clientilor pe carduri de credit;

. in 2006, alaturi de o echipa de tineri profesionisti, printre care se numara si Andrei Radu (GPEC) furniza Ministerului Comunicatiilor si Societatii Informationale (MCSI) un amplu raport de piata care sa stea la baza primei strategii nationale pe comert electronic in Romania;

. in 2007 a propus infiintarea Asociatiei de Plati Electronice din Romania, organism creat pentru a contribui la promovarea si dezvoltarea industriei platilor fara numerar. A convins sa devina membri ai acestei organizatii neguvernamentale, 14 banci, Visa si MasterCard, procesatori de card si integratori de comert electronic precum RomCard si Netopia MobilPay, operatori telecom (Orange), furnizori de ATM-uri si POS-uri, in total peste 30 de entitati care reprezinta toti actorii implicati direct sau indirect in industria de plati non-cash. A detinut pozitia de director executiv al acestei asociatii timp de peste 7 ani, in prezent fiind membru de onoare.

In prezent, este managerul firmei NOCASH CAPITAL CONSULT SRL.
Castigatorii introducerii cardurilor
Dupa 20 de ani de la emiterea primelor carduri, cine a avut cel mai mult de câștigat de pe urma introducerii acestor instrumente de plata?
Castigatorii introducerii cardurilor
Dupa 20 de ani de la emiterea primelor carduri, cine a avut cel mai mult de câștigat de pe urma introducerii acestor instrumente de plata?
bancile – pentru ca prin card au atras clientela care a permis ulterior dezvoltarea pietei de retail 19 (26%)
26% Complete
comercianții – pentru ca și-au maximizat vanzarile in urma acceptarii la plata a cardurilor 12 (16%)
16% Complete
populația – pentru ca prin card a avut acces la un cont bancar, overdraft la salariu și linie de credit, facilitati de plata în rate, inclusiv în mediul online 42 (58%)
58% Complete
Proiect sustinut de